Over KatUnique

Bij DAP276 groeide het idee voor een cats-only praktijk en zo ontstond dus KatUnique in 2019. Gedaan met leven als kat en hond samen want bij ons kan je terecht voor een cats-only afspraak. Geen spoor van een hond, zodat jouw kat naar de dierenarts kan met zo min mogelijk stress.

Er werd toen ook meteen besloten om onze praktijk te laten certificeren tot een Golden Standard Cat Friendly Clinic volgens de richtlijnen van de International Society of Feline Medicine (ISFM).

De organisatie ISFM heeft 10 jaar geleden standaarden gecreëerd om dierenartspraktijken een katvriendelijk label te kunnen geven: brons, zilver of goud. Uiteraard is goud de hoogste standaard die behaald kan worden en wat zijn we trots dat we deze gouden standaard behaald hebben!

Het komt erop neer dat ons team begrijpt wat katten nodig hebben en zo ook gerichte zorg kan bieden. De katten worden voorzichtig benaderd en we doen ons best om ze zo comfortabel mogelijk te laten voelen.

Verder moeten we voor dit certificaat aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Wil je meer weten over deze voorwaarden? Dan kan je dit hier nalezen.

Bij DAP276 groeide het idee voor een cats-only praktijk en zo ontstond dus KatUnique in 2019. Gedaan met leven als kat en hond samen want bij ons kan je terecht voor een cats-only afspraak. Geen spoor van een hond zodat jouw kat naar de dierenarts kan met zo min mogelijk stress.

Wachtzaal

Het start met een wachtzaal waar de draagmandjes op een hogere ‘parkeerplaats’ kunnen worden neergezet. Er heerst een huiselijke sfeer en onze poezenbeesten krijgen aangepaste muziek in hun oren!

Consultatieruimtes

De consultatieruimtes hebben we bewust open gelaten, met veel lichtinval, zodanig dat iedereen onze aanpak kan zien. Alleen voor specifieke oogonderzoeken zullen we de kat eventueel meenemen omdat die vaak in verduisterde ruimte achterin moeten gebeuren.

Operatieruimte

Onze operatieruimte is voorzien van alles wat we voor de kat nodig hebben met een uitgebreide monitoring tijdens de verdoving. Na de chirurgie of voor een langer verblijf hebben we speciale kattenkooien met verwarming laten maken zodat de gehospitaliseerde katten een zo fijn mogelijk verblijf hebben.

Huiselijke sfeer

wij zijn altijd aanspreekbaar en wij willen niet alleen dat de kat, maar ook de katteneigenaar zich op zijn of haar gemak voelt. Daarom gaan wij voor een persoonlijke aanpak.

Expert dierenartsen

Elke dierenarts bij ons snapt hoe katten in elkaar zitten. Een kat is voor ons geen kleine hond!

In-huis labo

We beschikken over een volledig in-huis laboratorium waardoor we snel en accuraat bloed en urine onderzoeken kunnen uitvoeren.

Cat-only

Geen andere diersoorten te bespeuren in de praktijk!

Gratis eigen parking

Bij ons heb je voldoende gratis parkeerplaats.

Mupke

Onze praktijkkat houd je gezelschap bij het wachten in de woonkamer; een zwart-wit katje met een fel karaktertje.